Home > News and Events > News archive > 2010 > Masterclasses eHealth
News archive
06/24/2010

FEW, VU offering master classes eHealth

The VU University Amsterdam is offering five master classes eHealth for managers in health care from September 3. In these master classes, current options of eHealth within health care are presented.

Vrije Universiteit Amsterdam verzorgt Masterclasses eHealth

(Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier)

De Vrije Universiteit Amsterdam organiseert 5 Masterclasses eHealth. In deze Masterclasses passeren de mogelijke voordelen (en de aanwezige valkuilen) van eHealth de revue. U zult zich vanuit de zorg bewegen op het snijvlak van technologie, recht, communicatie en bedrijfskunde.

Professionals vanuit verschillende disciplines van de Vrije Universiteit en daarbuiten tonen u tijdens de vijf Masterclasses tot waar eHealth zich op dit moment ontwikkeld heeft. U zult zien dat er op dit moment al heel veel mogelijk is, zodat u ook in uw ziekenhuis met eHealth een kwaliteits- en efficiëntieslag kunt maken.

Voor wie?

De masterclasses eHealth zijn bedoeld voor bestuurders en beleidsmakers in de zorg die geïnteresseerd zijn in verantwoorde inzet van eHealth.

Opzet en kosten

Samen met andere bestuurders en beleidsmakers uit de zorg zult u kennismaken met good practices uit binnen- en buitenland.

Per cursusdag zal een aspect van eHealth centraal staan. Elke dag wordt voorgezeten door een expert die een college verzorgt en relevante gastsprekers ontvangt. Tijdens elke cursusdag is er ruimte om met de overige deelnemers na te denken over het belang van de dagonderwerpen voor de eigen instellingen.

De 5 Masterclasses worden als geheel aangeboden. U kunt zich niet inschrijven voor afzonderlijke cursusdagen. De kosten voor de vijf Masterclasses eHealth bedragen in totaal € 3750,-.

Aantal deelnemers

Aan de Masterclasses eHealth kunnen maximaal 40 geïnteresseerden deelnemen. Het minimale aantal deelnemers bedraagt 28.

Programma van de Masterclasses eHealth

3 september 2010 Zorg en het belang van eHealth

Dagvoorzitter: Drs. Chiel Bos, zelfstandig adviseur in de gezondheidszorg en kwartiermaker van de opleiding eHealth aan de Vrije Universiteit, Amsterdam.

Sprekers:

Drs. Leon van Halder, directeur-generaal Curatieve Zorg VWS

Dhr. Maarten Ploeg, directeur van Diabetes Vereniging Nederland

Mevr. Prof. dr. Irma Verdonck, hoogleraar aan het VUmc

 

24 september 2010 Kwaliteit van zorg en eHealth

Dagvoorzitter: Dr. Bas Geerdes, medisch directeur in het VUmc te Amsterdam en daarmee hoofd van het instituut ondersteuning patiëntenzorg.

Sprekers:

Mevr. dr. Nina Eminovic, relatiemanager ICT aan het AMC

Prof. dr. Bernard Uitdehaag, hoogleraar klinische epidemiologie en neuroloog aan het VUmc

© Copyright VU University Amsterdam

spamfuik@vu.nl