Scholieren

Wiskundekring

Wil je uitgedaagd worden door de wiskunde en ben je tussen de 13 en 16 jaar? Kom dan uitdagende puzzels oplossen en korte wiskunde onderzoeken uitvoeren bij de Wiskundekring. Elke twee weken krijg je een workshop over een nieuw onderwerp, waarbij je verrassende aspecten van de wiskunde ontdekt. Kijk snel welke onderwerpen er op de agenda van de Wiskundekring staan.

Masterclass

Zit je in 5 of 6 vwo en wil je zien hoe je wiskunde kan toepassen in de wereld om je heen, kom dan een masterclass volgen. Aan de hand van voorbeelden en vraagstukken ga je dieper op de stof in. Een uitblinker in het onderwerp hoef je (nog) niet te zijn, wel verwachten we inzet en interesse van je. Interesse? Kijk welke masterclasses er aangeboden worden.

Junior Wiskunde Olympiade

Jaarlijks organiseert de VU de Junior Wiskunde Olympiade. De 90 beste deelnemers van de Kangoeroewedstrijd van groep 8 van de basisschool en de klassen 1 en 2 van havo en vwo nemen het tegen elkaar op. Naast het wedstrijdgedeelte volgen de deelnemers ook een workshop waarbij ze kennis maken met leuke wiskunde en gaan ze zelf een wiskundig onderzoek doen. Nieuwsgierig naar de komende of vorige edities? Kijk dan op de pagina van de Junior Wiskunde Olympiade.

Tweede ronde Nederlandse Wiskunde Olympiade

Elk jaar verzorgt de afdeling Wiskunde een van de regionale voorrondes van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Aan deze tweede ronde doen landelijk ongeveer 600 deelnemers mee, die geselecteerd worden op basis van hun resultaten in de eerste ronde. De beste leerlingen van de tweede ronde worden uitgenodigd voor de finale en de bijbehorende training . Jouw wiskunde docent kan jullie opgeven.

W=kunde+ werkboeken

W=kunde+ is de naam van een reeks werkboeken voor de onderbouw van het vwo. Deze werkboeken geven een aanvulling op de wiskunde voor de onderbouw. Ieder werkboek heeft zijn eigen thema, bijvoorbeeld meetkunde, getaltheorie of slim rekenen. Boeken kunnen besteld worden via de site van W=kunde+.