Studiekiezers

Bachelor Business Analytics

Welk advies geef je Albert Heijn om het aantal weggooide producten die over de tijd zijn te verminderen? Hoe kun je de Bijenkorf efficiƫnt zijn filialen laten bevoorraden? De opleiding Business Analytics is gericht op het oplossen van dit soort bedrijfsproblemen. De opleiding is multidisciplinair: in het theoretische deel van de opleiding doe je kennis op van wiskunde, informatica en bedrijfseconomie. Deze disciplines vormen de basis bij het analyseren van bedrijfsproblemen en het zoeken naar een optimale oplossing. Naast deze fundamentele vakken zijn er ook de praktijkgerichte Business Analytics-vakken. Hierin wordt de opgedane kennis vanuit de verschillende vakken toegepast op bedrijfscases. Interesse? Kijk dan verder op de site over de bachelor Business Analytics.

Bachelor Wiskunde

De opleiding Wiskunde aan de VU combineert toepassingen met de diepgang van fundamentele wiskunde. Je ontdekt wiskundige dwarsverbanden tussen verschillende takken van wetenschap en techniek. Je ziet dat wiskunde veel meer is dan alleen sommen maken: het is een intrigerend en uitdagend vak met onverwachte en soms spectaculaire toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de Google Pagerank, waarbij een simpel stukje wiskunde vliegensvlug de beste zoekresultaten levert. Nieuwsgierig? Kijk dan verder op de site over de bachelor Wiskunde.

Studievariant Biomedische wiskunde

Biomedische wiskunde is een uitdagende studievariant binnen de opleiding Wiskunde. Je leert wiskunde toe te passen op biomedische vraagstukken. Hiervoor heb je veel kennis van de wiskunde nodig, maar moet je ook kunnen samenwerken met bijvoorbeeld biologen en medici. Daarom volg je naast wiskundige vakken ook vakken uit de biologie, biomedische wetenschappen en andere levenswetenschappen. Meer weten? Kijk dan verder op de site over de studievariant Biomedische wiskunde.

Hulp bij kiezen

Om je te helpen een goede studiekeuze te maken organiseren we op de VU verschillende voorlichtingsactiviteiten speciaal voor jou. Of je je nu aan het oriƫnteren bent, nieuwsgierig bent naar de VU als universiteit of bevestiging van je keuze nodig hebt, er zit altijd wel een activiteit bij die jou verder kan helpen.

Onderstaande activiteiten worden voor beide opleidingen en de studievariant georganiseerd:

Andere specifieke activiteiten kan je vinden op de site van de opleiding Business Analytics, de opleiding Wiskunde of de studievariant Biomedische wiskunde.